Zagen bij koude omstandigheden:

Zagen in koude omstandigheden, in sneeuw en in bevroren hout kan leiden tot een snelle slijtage en eventueel breuk van de zaagketting. Volg de stappen hieronder om de slijtage ten gevolge van koud weer tot een minimum te beperken.

OLIE - Gebruik een lichtere kettingolie, of verdun de kettingolie met 25 procent zuivere kerosine of diesel. Gebruik twee keer zoveel van deze verdunde olie tijdens de werking, en verzeker er u van dat uw ketting de olie van de machine ontvangt.

SPANNING - Houd je ketting juist gespannen. Controleer dit regelmatig en stel indien nodig bij.

BEITELS – Hou de beitels scherp. Vijl elk uur een beetje bij, vaker indien nodig. Forceer een botte ketting niet om te zagen! 

DIEPTEBEGRENZERS - De zagende werking van de beitels wordt geregeld door de hoogte van het hoofdbestanddeel van elke beitel, algemeen bekend als de dieptebegrenzer. Controleer de dieptebegrenzers bij iedere slijpbeurt en pas ze indien nodig aan.

GELEIDER - Houd de geleidergroef schoon en de oliegaten open. Draai symmetrische geleiders om om de slijtage van het spoor gelijk te houden.

AANDRIJFWIEL - Vervang het aandrijfwiel na elke twee kettingen, of eerder indien de slijtage evident is. Lees de meegeleverde gebruiksaanwijzing van uw kettingzaag grondig.