Veiligheidsinformatie:

Welkom op de informatiepagina over veilig werken met kettingzagen. De volgende informatie is zowel voor niet-professionele als voor professionele gebruikers van kettingzagen bedoeld.

Hierna volgen enkele instructies en nuttige tips waarmee je je enerzijds tegen blessures kunt beschermen en waarmee je anderzijds volop kunt genieten van het enorme nut en het gebruiksgemak van moderne kettingzagen.

Een kettingzaag is geen speelgoed. Lees zeker heel aandachtig de gebruiksaanwijzing die bij de kettingzaag werd geleverd. Respecteer de instructies van de fabrikant met betrekking tot het slijpen en het onderhoud van de kettingzaag. De volgende informatie is niet bedoeld ter vervanging van de informatie in de handleiding voor uw specifieke kettingzaag.

Een zaagketting kan tot verwondingen leiden, indien zij verkeerd gemonteerd is op de kettingzaag of indien de zaag verkeerd gebruikt wordt. Daarom is het van belang om de ketting in overeenstemming met de instructies te installeren, af te stellen en te onderhouden. Let zeker op voor terugslag - vooral bij het zagen met de geleidersneus. Terugslag kan leiden tot gevaarlijk verlies van controle over de kettingzaag en tot ernstige blessures voor de gebruiker van de kettingzaag of omstaanders. Lees de gebruiksaanwijzing en de veiligheidsinstructies van de fabrikant aandachtig voordat je een kettingszaag begint te gebruiken.